Zonnepanelen Volendam, maak optimaal gebruik van zonne-energie

Uw gids naar een duurzame toekomst in Edam-Volendam

Verduurzaming met groene stroom

Optimaal gebruik maken van de zon in Volendam? Bij Atsun hebben we de kennis en expertise in huis om uw duurzame doelstellingen te realiseren.

Zonnepanelen Heerenveen

Waarom zonnepanelen op uw dak?

Zonnepanelen zijn nog steeds een goede investering anno 2024.

Lagere energiekosten

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk een besparing op uw energierekening. Gemiddeld bespaart u met 10 zonnepanelen wel € 750,- per jaar, een flinke besparing dus.

Investering in duurzame energie met een gegarandeerd rendement

Door te investeren in zonnepanelen investeert u in duurzame energie en kiest u voor duurzaam ondernemen. Dat is natuurlijk goed voor het milieu, maar u krijgt er ook rendement uit. De terugverdientijd van 10 zonnepanelen is zo’n 5 jaar (bij een installatie die € 5.000,- kost), maar daarna gaan ze nog een stuk langer mee. U heeft er daarna zeker nog wel 15 jaar plezier van. Als we dan dus uitgaan van € 750,- besparing per jaar, verdient u € 11.250 terug.

Met een relatief kleine investering, krijgt u dus veel rendement.

 

Op zoek naar op maat gemaakt advies? Neem contact op

Wij willen graag bijdragen aan uw duurzame doelen. Wij adviseren u daarom graag onafhankelijk over uw eigen woning of bedrijfspand in Volendam.

Lees meer over ons

Neem contact op

De besparingen

Wat bespaar ik met zonnepanelen in Volendam?

We hebben het net al gehad over lagere energiekosten en een goed rendement, maar er liggen wel verschillende factoren aan de grondslag om te bepalen wat u bespaart.

Energieverbruik

Uw energieverbruik is de grootste factor. Hoe meer energie u nodig heeft, hoe meer zonnepanelen er op uw dak zouden moeten liggen. U kunt uw verbruik vinden op uw energierekening of door contact op te nemen met uw energieleverancier.

Daktype en oriëntatie

Voor de hoogste opbrengst is een schuin dak dat gericht is op het zuiden de beste optie.

Heeft u een plat dak op uw bedrijfspand of woning? Dan is het handig om een stellage (door ons) te laten installeren, zo optimaliseren wij de opbrengsten van uw zonnepanelen.

Zuidoost of zuidwest gerichte zonnepanelen zijn minder efficiënt, maar leveren als nog een mooie opbrengst. Een oost of west gericht dak wekt nog minder energie op, maar het kan zijn dat dit toch voldoende is.

Het type zonnepanelen

Er zijn verschillende typen panelen op de markt. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn:

 1. Amorfe of dunne film zonnepanelen. Gemaakt van silicium. Deze panelen zijn het minst efficiënt, met een rendement tussen de 6% en 9%. Zijn het goedkoopst in de aanschaf, maar hebben een relatief korte levensduur.
 2. Polykristallijne zonnepanelen. Gemaakt van meerdere silicium kristallen. Deze panelen zijn efficiënt, met een rendement tussen de 14 en 16%. Betaalbare optie en goed voor grote oppervlaktes.
 3. Monokristallijne panelen. Gemaakt van één silicium kristal. Deze panelen leveren het hoogste rendement, tot meer dan 20%. Duurste zonnepanelen, maar blijven lang goed werken.

Energieprijs

Als energie duurder is, leveren zonnepanelen relatief meer op.

Onderhoudskosten

Er zit natuurlijk onderhoud aan uw zonnepaneleninstallatie. Houdt u alles goed bij? Dan zullen de kosten lager liggen dan wanneer u dit niet doet.

Kunnen er zonnepanelen op mijn dak?

Hoe weet ik of er zonnepanelen op mijn dak kunnen?

In principe zijn de meeste daken geschikt voor zonnepanelen. Natuurlijk is het wel zo dat het ene dak beter werkt dan het andere.

Een groot deel van de binnenstad van Edam valt onder beschermd stadsgezicht, dat betekent dat u een vergunning moet aanvragen voor de plaatsing van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dit hangt natuurlijk af van hoeveel kWh u per jaar verbruikt. Hieronder een indicatie:

 • Gemiddeld huishouden (verbruik van ~3.000 kWh per jaar): gemiddeld 10 zonnepanelen
 • Klein bedrijfspand (verbruik van ~5.000 kWh per jaar): 14 – 18 zonnepanelen
 • Grote woning of bedrijfspand (verbruik van ~10.000 kWh per jaar): 28 – 32 zonnepanelen.

Voor een nauwkeurige berekening kunt u contact opnemen, dan geven wij u gratis advies.

Lokale subsidies en hulp

Subsidies in de gemeente Edam-Volendam

Ondanks dat de Edam-Volendam momenteel zelf geen directe financiering biedt, hebben ze duurzame energie hoog in het vaandel staan. De gemeente stimuleert zonnepanelen voornamelijk door middel van het verstrekken van informatie en het bieden van advies.

Op deze website vindt u meer informatie over hoe de lokale overheid duurzaam ondernemen en andere duurzame initiatieven ondersteunt. In sommige gevallen kunt u ook gebruik maken van een subsidie of ander financiering.

Van advies t/m onderhoud

Professionele installateur van zonnepanelen: complete installatie, van plan t/m onderhoud

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij ontzorgen u van het moment dat u contact opneemt met ons tot en met het onderhoud.

 • Step 1

  Advies en planning:

  Als deel van onze persoonlijke benadering, beginnen wij met advies en het maken van een plan.

  1
 • Step 2

  Installatie van de zonnepanelen of andere duurzame energie oplossingen:

  Onze zonnepanelen monteurs komen bij u langs om de zonnepanelen te plaatsen. Wij leveren de complete zonnepaneleninstallatie, dus ook de omvormers en het ombouwen van uw meterkast.

  2
 • Step 3

  Oplevering van uw installatie door onze zonnepanelen monteurs

  Nadat we klaar zijn met zonnepanelen installeren, geeft een van onze monteurs u uitleg over de installatie. We zetten de puntjes op de i.

  3
 • Step 4

  Onderhoudsplan:

  Het is belangrijk om uw zonnepanelensysteem te onderhouden om optimale opbrengsten te waarborgen, daarom bieden wij onderhoudsplannen aan. Deze zijn optioneel en u heeft de keuze om zelf het onderhoud uit te voeren.

  4
Waarom Atsun

Waarom kiezen voor een installatie door Atsun Energy?

Als u kiest voor zonnepanelen installeren met Atsun Energy, kiest u voor kwaliteit, maatwerk, snelheid, zekerheid en oprechte interesse in uw projecten.

Kwaliteit: Onze installateurs installeren uw zonnepanelen en andere energieoplossingen vakkundig en volgens de hoogste standaarden. Wij leveren zonnepanelen van gerenommeerde merken.

Maatwerk: Wij leveren oplossingen die precies aansluiten op uw behoeften en wensen. Uiteindelijk is ieder pand anders en wij zorgen dat installatie dan dus optimaal rendement oplevert.

Snelle installatie: Wij kunnen uw zonnepanelen snel installeren, doordat we gecertificeerde monteurs hebben met veel ervaring.

Tevreden klanten

Onze tevreden klanten

In de afgelopen jaren hebben wij al voor verschillende klanten mogen werken. Zij hebben nu zonnepanelen op hun dak liggen en maken optimaal gebruik van zonne-energie.

 • Frisia

 • MKB-project

 • Franeker

Offerte
Op zoek naar een zonnepanelen installateur in de gemeente Edam-Volendam? Kies Atsun Energy

Laat ons u helpen met uw verduurzaming. De mogelijkheden bespreken? Neem contact op. Advies nodig voor uw situatie? Vraag vandaag een vrijblijvende offerte aan. Kies voor een betrouwbare installateur, kies Atsun Energy

Vraag vandaag een offerte aan en ontdek de kansen

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun