Scope 12 Inspectie

Inspectie aanvragen

 

Op zoek naar een officiële keuring van jouw zonnepanelen systeem? Daarmee helpen we je graag! Met een Scope 12 inspectie controleren we zonne-energiesystemen aan de hand van de Scope 12 richtlijnen. Onze gediplomeerde inspecteur voert de inspectie uit en maakt een rapportage van de bevindingen. Hierbij helpen we bij elke stap, van de aanvraag voor de inspectie tot en met de ‘goedkeur’ van het zonne-energiesysteem.

Vraag gemakkelijk een inspectie aan via ons formulier.

Direct een offerte aanvragen

Wat is Scope 12 en wat houdt een Scope 12 inspectie in?

SCIOS Scope 12 is een richtlijn voor inspectie van zonne-energiesystemen. Deze richtlijnen zorgen voor een duidelijke controle op zonne-energiesystemen. Tijdens de inspectie kijken we naar de kwaliteit en de veiligheid van het PV-systeem. De hele zonne-energiesector en verzekeraars gebruiken Scope 12 als leidende norm om zonne-energiesystemen te keuren.

De inspectie is voor het hele PV-systeem. Zonnepanelen, omvormers, optimizers, bekabeling, constructie, ballast en de elektrische aansluiting in de meterkast maken onderdeel uit van de Scope 12 inspectie. Deze inspectie heeft 3 stappen:

  • Visuele controle
  • Meting en beproeving
  • Rapportage

Wanneer en wie voert de inspectie uit?

Om zeker te weten dat inspecteurs een Scope 12 keuring goed uitvoeren, dient de inspecteur een diploma te hebben. Een inspecteur zonder diploma kan deze inspectie niet uitvoeren. Zo weet je zeker dat een inspectie professioneel wordt uitgevoerd door een expert. Na afloop van een inspectie stelt de inspecteur een rapportage op met daarin alle bevindingen en concrete actiepunten. We denken graag mee en geven advies waar direct mee gewerkt kan worden. Zo maken we de verbeterpunten meteen duidelijk om gebreken te verhelpen. Wanneer er herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd zal er een herinspectie plaatsvinden. Tijdens een herinspectie inspecteren we het systeem nogmaals op de verbeterpunten. Na afronding van de inspectie wordt deze afgemeld door de inspecteur in het SCIOS portaal.

Scope 12 keuring verplicht?

Scope 12 is nog niet verplicht voor alle zonne-energiesystemen. Ondanks dat eisen verzekeraars vaak wel een Scope 12 inspectie voor het afsluiten van een verzekering. Vraag bij uw verzekeraar na wat de eisen zijn om zonne-energiesystemen te verzekeren.

Ook met jou meedenken in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op

Laat je e-mailadres achter zodat we contact kunnen opnemen of bel ons op 085-0781168

Laat je e-mailadres achter zodat we contact kunnen opnemen