Zonnepanelen Sneek, wek uw eigen zonne energie op

Uw gids naar een duurzame toekomst in Friesland

Verduurzaming met zonnepanelen

Atsun Energy uit Friesland is dé partner in verduurzaming. Voor uw bedrijfspand of woning, wij hebben de duurzame oplossing(en) voor u. Als Friese installateurs weten wij precies welke oplossingen het beste passen in Sneek en omgeving.

Atsun Energy biedt advies, levert zonnepanelen en andere energieoplossingen en installeert ze. Zo nodig wij bieden daarnaast ook onderhoud voor uw zonnepanelen. Door installateurs met jarenlange ervaring, leveren wij top service.

Zonnepanelen Sneek

Zonnepanelen kopen in Sneek?

De voordelen van zonnepanelen op uw dak

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je geld bespaart op jouw energierekening. In principe leveren zonnepanelen jou gratis stroom op. Met zo’n 10 zonnepanelen bespaar je 750,- per jaar. Als je rekent dat zonnepanelen 20-25 jaar mee gaan, loopt dit op tot zo’n 15.000 – 18.250. Met tien jaar heeft u uw investering dus al terug.

Aan elektriciteit levert één zonnepaneel op jaarbasis zo’n 320 kWH op, met een maximum van meer dan 450 kwh. Als u voor 10 zonnepanelen gaat, is dit al gauw tussen de 3.200 kWH en 4.500 kWH. Dat is een stuk meer dan het gemiddelde verbruik van een gezin (2.479 kWH).

Een investering in duurzame energie zorgt ook voor een verhoogde waarde van jouw pand. Doordat uw huis duurzamer is, krijgt u een beter energielabel en daardoor gaat de waarde van jouw pand omhoog

Als je kiest voor zonne energie, kies je voor een duurzamere toekomst en een beter milieu. De zon is een vrijwel onuitputtelijke bron van energie.

 

Persoonlijk advies – Zonnepanelen sneek

Heeft u vragen of advies nodig. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek. Wij staan u graag te woord voor al uw vragen omtrent duurzame energie.

Lees meer over ons

Neem contact op

Verduurzaming

Installatie zonnepanelen in Sneek

Voordat we de zonnepanelen op uw dak installeren maken wij eerst een adviesplan. Daarin adviseren we u over alles omtrent het plaatsen van de zonnepanelen en worden de kosten in kaart gebracht.

 • Step 1

  Planning:

  Nadat we het adviesplan hebben geschreven en u akkoord heeft gegeven op de offerte, kunnen we beginnen met de planning. Wij plannen dan de installatie van uw zonnepanelen en zorgen dat u ten alle tijde op de hoogte blijft van de voortgang.

  1
 • Step 2

  Installatie van de zonnepanelen / andere oplossingen:

  Als de planning rond is komen onze installateurs bij u langs en plaatsen wij de energieoplossingen bij u bedrijf of huis. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat uw meterkast klaar is en dat alles helemaal aangesloten wordt, inclusief omvormers.

  2
 • Step 3

  De oplevering:

  Op het moment dat alles geplaatst is zal een installateur u uitleg geven over hoe alles precies werkt en hoe u de panelen moet onderhouden.

  3
 • Step 4

  Onderhoud:

  Wilt u dat de zonnepanelen optimaal blijven presteren? Dan bieden wij ook onderhoudscontracten aan.

  4
Subsidies

Verduurzaming en zonnepanelen in Sneek

Sneek is een top locatie om zonnepanelen te plaatsen. De gemeente súdwest fryslân stimuleert de aanschaf van duurzame energiebesparingen en zonnepanelen door de rente op een lening met 1% te verlagen. Daarmee kun je dus tegen een lager rentepercentage je zonnepanelen financieren.

Subsidie zonnepanelen Sneek

Naast de korting op een lening biedt de gemeente súdwest fryslân geen subsidies aan. Wel kun je natuurlijk profiteren van het 0% btw-tarief. Er is dus geen sprake van btw teruggave.

Is uw woning geschikt

Is uw woning in Sneek geschikt voor zonnepanelen?

Veel woningen zijn geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten om zo optimaal mogelijk energie te produceren:

 • Een schuin dak is optimaal. Door een schuin dak vallen de zonnestralen beter op uw zonnepanelen, daardoor is uw rendement hoger. Mocht u een plat dak hebben, dan is het mogelijk om een stalen frame te plaatsen waar de zonnepanelen op komen te liggen. De plaatsing van het frame kunnen wij voor uw doen.
 • Een oppervlak van 11m2 is minimaal vereist. Met dit minimale oppervlak kunt u voldoende zonnepanelen neerleggen om voor een gemiddeld huishouden genoeg energie te genereren.
 • Het dak/oppervlak is naar het zuiden, oosten of westen gericht. Hierbij is het zuiden het meest geschikt om zo veel mogelijk zon te vangen
 • Zo min mogelijk obstakels. Het is ideaal als de zon vol up uw zonnepanelen kan schijnen, schaduwen van objecten zijn dus niet gewenst.
 • EPDM of bitumen dakbedekking. Met EPDM of bitumen zorg u voor de goede ventilatie van uw dak.

In Sneek is het ook het geval dat sommige huizen (voornamelijk in het centrum) onder beschermd stadsgezicht vallen, daardoor moet je een vergunning aanvragen om panelen op je dak te plaatsen.

Tevreden klanten

Onze tevreden klanten

Als een van de beste zonnepanelen installateurs in Friesland hebben wij voor verschillende klanten al voor besparing op de energiekosten gezorgd. Wij voorzien ieder in Sneek van een optimale installatie om zoveel mogelijk rendement te krijgen op jouw zonnepanelen.

 • Frisia

 • MKB-project

 • Franeker

Offerte
Offerte voor zonnepanelen in Sneek

Als duurzame energie expert zijn we oprecht betrokken bij jouw wensen en uitdagingen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en technologie op de voet. Door alles te volgen zijn we in staat strategisch advies te geven en mee te denken voor oplossingen die zowel op korte als lange termijn de beste zijn. Onze zonnepanelen zijn van de hoogste kwaliteit en we installeren ze volgens de hoogste eisen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun