Zonnepanelen Meppel: Voor een duurzame toekomst

Uw gids naar zonnepanelen in Meppel

Verduurzaming met groene stroom

In Meppel en omgeving zijn al vele daken voorzien van duurzame zonnepanelen. De besparingen lopen per huishouden al richting de € 1.200,- per jaar. Gaat u binnenkort ook profiteren van duurzame, gratis stroom?

Zonnepanelen Meppel

Zonne-energie is nog steeds interessant

Ondanks dat er terugleverkosten gerekend gaan worden, zorgen zonnepanelen alsnog voor een flinke besparing op uw energierekening. Vooral in combinatie met andere verduurzamingen, zijn zonnepanelen een goede investering. De kosten die gepaard gaan met een installatie dalen continu en zo wordt de drempel steeds lager om te investeren in groene energie.

De gemeente Meppel en zonne-energie

Zonnepanelen spelen voor de gemeente Meppel een cruciale rol in de energietransitie. Op alle gemeentepanden liggen al zonnepanelen. Zo hebben onder andere het stadhuis, de gemeentewerf en sporthal De Aanloop al zonnepanelen op het dak liggen. De gemeente houdt goed bij wat de opbrengst en besparing door de zonnepanelen zijn.

Als particulier profiteert u in deze gemeente ook van de btw-teruggave voor zonnepanelen. Voor andere verduurzamingen biedt de gemeente wel subsidies en financieringshulp. Meppel kiest ook voor zonnepanelen en andere duurzame oplossingen in en op haar nieuwbouwwoningen.

In Meppel zijn zo’n 4.000 koopwoningen geschikt voor zonnepanelen, waardoor zonnepanelen nog op veel huizen geplaatst kunnen worden.

Wel zijn er bepaalde delen van Meppel die onder beschermd stadsgezicht vallen (Meppel Oud-Zuid). U kunt niet zomaar zonnepanelen in Meppel op beschermde panden plaatsen. Woont u in dit gebied en wilt u wel zonnepanelen plaatsen? Doe dan een aanvraag bij de gemeente.

Zonnepanelen Meppel

De voordelen van zonnepanelen in Meppel

Zonnepanelen hebben natuurlijk vele voordelen:

Besparing op energiekosten

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat u bespaart op uw energiekosten. Zonnepanelen wekken zelf energie op, dit hoeft u dus niet meer af te nemen van het net. U bent dan minder afhankelijk van prijsschommelingen. Op de lange termijn bespaart u daarmee dus geld.

Minder afhankelijk van gas

Door over te stappen naar stroom i.c.m. zonnepanelen op uw dak, heeft u minder gas nodig. Veel van de moderne en duurzame technologie werkt op stroom. Als u van het gas af gaat, bespaart u dus nog meer op uw energierekening.

Gemiddelde terugverdientijd: 7 jaar

Wanneer u uw zonnepanelen op de juiste plek laat installeren, kunt u binnen 7 jaar uw investering al terugverdienen. Dit hangt natuurlijk ook af van uw stroomverbruik en het type zonnepanelen.

Beter voor het milieu

Voor een beter klimaat en milieu zijn zonnepanelen als energiebron een goede investering. U stoot minder CO₂ uit en stimuleert het ontwikkelen van nieuwe duurzamere en betere energiebronnen.

Andere voordelen

Een zonnepanelen installatie heeft vaak weinig onderhoud nodig. Het belangrijkste is dat ze schoon blijven, wat u eens per halfjaar of jaar hoeft te doen. Daarnaast hebben zonnepanelen een lange levensduur. Zonnepanelen gaan wel 25 tot 30 jaar mee. Ten slotte dragen ze bij aan een beter energielabel, wat de waarde van uw woning of pand verhoogt.

Neem contact op met Atsun Energy

Benieuwd hoe interessant zonnepanelen in Meppel op uw dak zijn? Of benieuwd hoeveel panelen u nodig heeft? Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Werking zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Meppel: Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Het belangrijkste is natuurlijk hoeveel de panelen opbrengen. Gemiddeld ligt dit zo tussen de 295 en 430 kilowattuur per jaar. Bij een installatie met 10 zonnepanelen (gemiddeld) levert het dus tussen de 2.950 en 4.300 kilowattuur aan stroom op. Dat is meer dan voldoende om een gezin te voorzien in stroom.

Hoe zonnepanelen energie opwekken

Een paneel is in staat zonlicht om te zetten in elektriciteit. Dit doet hij met fotovoltaïsche cellen. In het kort werkt het zo:

 1. De zonnecel absorbeert het licht (de fotonen).
 2. Elektronen in de cel gaan in de gewenste richting bewegen.
 3. Er komt spanning vrij in de verbinding in de zonnecel
 4. De panelen voeren de spanning af naar de omvormer.
 5. De omvormer zet de stroom om in een bruikbare vorm.
Kosten en subsidies

Kosten en subsidies voor zonnepanelen in Meppel

Wat gaan zonnepanelen mij kosten en hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddelde installatie van 10 zonnepanelen kost rond de € 5.000,-. Vaak is zo’n voornoemde installatie voldoende. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende factoren:

 1. Hoeveel stroom u verbruikt. Heeft u meer inwoners dan heeft u meer zonnepanelen nodig;
 2. Het type zonnepaneel;
 3. Waar u de panelen kunt plaatsen. Een schuin dak gericht naar het zuiden is ideaal;
 4. Installatiekosten, dus door wie u uw zonnepanelen laat installeren;
 5. Eventuele vergunningen;
 6. Hoeveel stroom u zelf op wilt wekken;
 7. En meer.

Dit resulteert allemaal in het gewenste aantal zonnepanelen en de uiteindelijke totale investeringskosten.

Belangrijk is ook te bedenken dat zonnepanelen wel 25 tot 30 jaar meegaan, maar omvormers vaak maar 10 tot 12 jaar. Het zal dus nodig zijn om die in de levensduur van een paneel te vervangen.

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE)

SGZE is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de bescherming van consumenten die zonnepanelen aanschaffen. Zij bieden een garantiefonds aan voor kopers van zonnepanelen. In het kort betekent dit dat kopers niet in financiële problemen komen, mocht hun installateur failliet gaan.

De stichting is voor zowel particulieren als bedrijven en VvE’s nuttig.

Installatie en service

Zonnepanelen installatie en service

Als duurzame energie-experts zorgt Atsun voor een complete installatie. Van planning en advies tot en met onderhoud, wij doen het allemaal.

Gecertificeerde zonnepanelen installateur in de regio Meppel

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde en ervaren monteurs en installateurs. Daarbij leveren wij de beste zonnepanelen van verschillende merken op de markt zodat u optimaal kan genieten van uw investering.

Begeleiding van a tot z

Bij ons staat de klant centraal, wij bieden persoonlijke service die afgestemd is op uw behoeften.

 • Step 1

  Advies, offerte en planning

  Onze adviseurs voorzien u van de nodige informatie en vragen u naar uw eigen behoeften. Op basis daarvan maken wij een offerte op maat. Accepteert u de offerte? Dan plannen we de installatie.

  1
 • Step 2

  Installatie van de zonnepanelen in Meppel

  Wij komen bij u in Meppel langs. Onze installateurs zullen vervolgens vakkundig de energieoplossing installeren. Bij de installatie nemen we de meterkast, omvormer en aansluitingen mee.

  2
 • Step 3

  Oplevering van de installatie door een ervaren installateur

  Alles succesvol geplaatst? Onze monteurs vertellen u alles over de werking van uw nieuwe zonnepanelen, waaronder ook het onderhoud.

  3
 • Step 4

  Een optioneel onderhoudsplan

  Het onderhoud toch uitbesteden? Dat kan bij ons! Als extra service bieden wij een onderhoudsplan aan. Wij zorgen dat uw installatie optimaal blijft presteren.

  4
Recensie

Onze klanten aan het woord

“Een Topbedrijf! Leuke Jongens” – De Ervaring van Familie Gerbrandy met Atsun Energy Solutions

“Een late namiddag belde ik Atsun Energy Solutions voor een offerte en nog dezelfde avond was ik aangenaam verrast met hun snelle respons. Deze efficiëntie was voor ons het eerste teken dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Hoewel er een klein communicatiehikje was toen we terugkwamen van vakantie, loste een telefoontje alles snel op. Hun persoonlijke aanpak maakte indruk op ons.

 

Atsun Energy Solutions staat bij ons bekend als ‘een topbedrijf met leuke jongens’. Ik heb ze al aan meerdere mensen aanbevolen en zal dat blijven doen. Hun snelle en persoonlijke service maakt echt het verschil.

De positieve ervaring van onze familie met Atsun bevestigt dat we niet alleen te maken hadden met een professioneel bedrijf, maar ook met een team dat echt om hun klanten geeft.”

 • Frisia

 • De Drie Zwaantjes

 • Franeker

FAQ
Veelgestelde vragen
 • Hoe zit het met de salderingsregel?
  (update 2024) Voor nu lijkt de nieuwe overheid de salderingsregeling in een keer af te gaan schaffen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk in 2027 gebeuren. Vanaf 2025 zou de salderingsregeling stapsgewijs in zes jaar afgebouwd worden, echter heeft de meerderheid van de Eerste Kamer op 13 februari tegen het plan gestemd. De regeling kan pas worden afgebouwd wanneer een goed alternatief geboden wordt voor voldoende zekerheid en vertrouwen van woningeigenaren die (gaan) investeren in duurzame energie door zonnepanelen. Nu duidelijk is dat de salderingsregeling blijft, heeft u de investering in zonnepanelen binnen 6 jaar terugverdient. Atsun Energy adviseert u daarnaast graag hoe u uw duurzame opgewekte energie slim kunt gebruiken voor nu, maar ook voor in de toekomst.
 • Waarom zou ik nu kiezen voor zonnepanelen op mijn dak in Meppel?
 • Wat is de beste manier om zonnepanelen te kopen in Meppel?
Alle FAQ vragen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Meppel

Offerte en advies
Maak gebruik van vrijblijvend advies

Heeft u nog behoefte aan advies? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Neem contact op

Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

Klaar voor zonne-energie? Kies voor de kracht van de zon en

vraag een offerte aan.

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun