Zonnepanelen Heerenveen, maak gebruik van zonne energie

Uw gids naar een duurzame toekomst in Friesland

Verduurzaming met groene stroom

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Heerenveen? Atsun Energy is dé partner in het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand.

Zonnepanelen Heerenveen

Zonnepanelen in Heerenveen voor uw woning of pand?

De keuze voor groene stroom is een beslissing die goed is voor het milieu maar ook zeker voor uw portemonnee. Laat uw zonnepanelen en andere duurzame oplossingen door de beste zonnepanelen installateur in Friesland plaatsen.

Er zijn wel ene aantal dingen om rekening mee te houden:

 • Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Dit hangt ervan af of u een schuin dak of plat dak heeft. Op een plat dak moet een stalen frame geplaatst worden, dit kunnen wij voor u doen. Daarnaast moet het dakoppervlak ook minimaal 11m2 zijn.
 • Een dakkapel of andere obstakels kunnen zorgen voor schaduw op uw panelen wat de opbrengst negatief beïnvloedt.
 • Het materiaal van uw dak is ook belangrijk. Bitumen of EPDM hebben bijvoorbeeld een goede ventilatie. Glas en riet zijn een stuk minder geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.
 • Sommige stadsdelen van Heerenveen vallen onder beschermd stadsgezicht. Onder die regeling moet je van te voren een vergunning vragen om panelen te mogen plaatsen.
 • Met een dak gericht naar het zuiden ontvangen uw panelen het optimale aantal zonuren.

 

Atsun Energy, uw regionale specialist voor zonnepanelen. Kies voor een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen? Onze installateurs adviseren u over de oplossing die bij uw persoonlijke situatie past. Neem vrijblijvend contact op.

Lees meer over ons

Neem contact op

De kosten

Kosten zonnepanelen Heerenveen

Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen in Heerenveen?

In 5 tot 8 jaar heeft u uw zonnepanelen gemiddeld terugverdiend, daarna gaan uw zonnepanelen nog wel 12 – 20 jaar langer mee. In totaal gaat een gemiddeld paneel dus zo’n 20 – 25 jaar mee en kun je dus flink profiteren van gratis stroom opwekking. Dit alles hangt natuurlijk wel af van het onderhoud en het aantal panelen dat u laat installeren.

Een investering in 10 panelen heeft u in iets meer dan 5 jaar doorgaans al terugverdiend. Met zo’n installatie wekt u ongeveer 3.850 kWH per jaar op.

Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen?

De totale kosten van 10 zonnepanelen zijn dus € 5.000,-. Met deze installatie voorziet een gemiddeld gezin zich geheel in haar energiebehoeften. In euro’s uitgedrukt bespaart u € 750,- per jaar. Als we dus uitgaan van € 5.000,- in kosten, kunt u meer dan € 10.000,- terugverdienen.

De lokale overheid

Wat doet de gemeente Heerenveen met zonne energie en verduurzaming?

De gemeente Heerenveen stimuleert het opwekken van duurzame energie door subsidies, leningen, informatieavonden en het geven van advies. Deze hulp is wel vooral voor particulieren beschikbaar.

Welke subsidies voor zonnepanelen zijn er in de gemeente Heerenveen?

De gemeente Heerenveen heeft een eigen energieloket. Daar kunt u alle info vinden over de verduurzaming van uw woning. Ook een VVE kan hiervan profiteren. Dit is naast het 0% btw-tarief dat de overheid momenteel bij het plaatsen en installeren van zonnepanelen aanbiedt.

Installatie van uw zonnepanelen

Professionele installatie door onze installateurs

Als zonne energie-expert ontzorgen wij u van advies tot en met het onderhoud.

 • Step 1

  Advies:

  afgestemd op uw persoonlijke situatie. Daarin nemen we de financieringsmogelijkheden, een berekening van mogelijke besparingen, de verschillende oplossingen, een analyse en een offerte mee.

  1
 • Step 2

  Planning van de installatie:

  Nadat u de offerte heeft geaccepteerd kunnen het installeren plannen. Wij houden u tussentijds op de hoogte van enige ontwikkelingen.

  2
 • Step 3

  Installatie van uw duurzame energie oplossingen:

  Installateurs komen bij uw huis of bedrijf langs, daar zorgen we voor een vakkundige implementatie van de energieoplossingen. Natuurlijk werken we alles ook netjes af.

  3
 • Step 4

  Nazorg en oplevering:

  Een installateur geeft u uitleg over het systeem en hoe u het allemaal moet onderhouden. Eventuele nazorg wordt gedaan mocht dit nodig zijn.

  4
 • Step 5

  Optioneel onderhoudsplan:

  Als u wilt kunnen wij het onderhoud van de zonnepanelen ook uit handen nemen. Dit staat wel als losse service.

  5
Voordelen particulieren

De voordelen van zonnepanelen op uw huis

We hebben de besparing op uw energiekosten al besproken, maar er zijn nog meer redenen waarom zonnepanelen een goede investering zijn:

 • Het verhoogt namelijk de waarde van uw pand. Uw energielabel zal beter zijn wanneer u uw woning verduurzaamt.
 • Het levert een bijdrage aan een duurzamere toekomst en een beter milieu. U zult minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.
Voordelen zakelijk

De voordelen van zonnepanelen op uw bedrijf.

Ook bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van zonnepanelen en andere duurzame oplossingen.

 • Voor een bedrijf kan dit zorgen voor een beter imago bij klanten.
 • Uw bedrijfspand zal meer waard zijn. De waarde van uw pand zal omhoog gaan.
Tevreden klanten

Uitgevoerde opdrachten van zonnepanelen-installateurs in de buurt van Heerenveen

In Friesland hebben wij al meerdere projecten mogen realiseren. Van particulieren tot en met grote bedrijven, wij leveren onze expertise aan iedereen.

 • Frisia

 • MKB-project

 • Franeker

Offerte
Atsun Energy, alleen de beste kwaliteit zonnepanelen

Wij zijn oprecht betrokken bij uw duurzame energie uitdagingen. Wij bieden de beste kwaliteit zonnepanelen en andere energieoplossingen, uit de verschillende merken op de markt, voor het realiseren van uw verduurzamingsproject.

Atsun Energy is de regionale verduurzamingspartner in Friesland. Groene stroom is de toekomst en samen met u zorgen wij voor besparing op uw energiekosten en een verbeterd milieu.

Vraag vandaag een offerte aan en ontdek de kansen

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun