Zonnepanelen bijplaatsen of uitbreiden

Wat moet ik weten?

Blog

Wat je moet weten over zonnepanelen bijplaatsen of uitbreiden

Stel je voor: je hebt al een zonnepanelensysteem op je dak liggen, maar je wilt meer doen om groene energie op te wekken en minder afhankelijk te zijn van traditionele energieleveranciers. Gelukkig heb je nog voldoende ruimte op je dak. In dat geval kan het uitbreiden van je zonnepanelensysteem een slimme zet zijn.

Het bijplaatsen van zonnepanelen

Waarom zou je dit overwegen? Nou, er zijn tal van redenen. Ten eerste, door extra zonnepanelen toe te voegen, kun je op de lange termijn meer geld besparen en tegelijkertijd milieubewuster leven. Hoe meer panelen je hebt, hoe meer energie je opwekt en hoe minder je hoeft te vertrouwen op het reguliere elektriciteitsnet.

Maar er zijn nog meer voordelen. Stel je voor dat je net een elektrische auto hebt gekocht. Die moet natuurlijk ook worden opgeladen. En waar kun je dat beter mee doen dan met stroom van je eigen zonnepanelen? Het is niet alleen goedkoper, maar het vermindert ook je CO2-uitstoot. Bovendien zul je merken dat je meer zelf opgewekte energie ook daadwerkelijk gebruikt op het moment dat je die opwekt, wat resulteert in lagere terugleververgoedingen.

En wat als je gaat verhuizen? Je kunt je bestaande zonnepanelen misschien meenemen naar je nieuwe huis. En als je daar een groter dak hebt, is dat een perfecte gelegenheid om extra panelen toe te voegen.

Maar hoe pak je dat dan aan? Nou, je hebt twee opties. Je kunt je bestaande zonnepanelensysteem uitbreiden of een compleet nieuw systeem laten plaatsen op een ander dakoppervlak.

Als je kiest voor uitbreiding, houd er dan rekening mee dat je mogelijk een nieuwe omvormer moet aanschaffen. Het is ook belangrijk om dezelfde zonnepanelen en installateur te gebruiken om gedoe met garantieclaims te voorkomen.

Aan de andere kant, bij het bijplaatsen van een nieuw systeem, profiteer je van dubbele rendementen en kun je zelfs een andere installateur kiezen als je niet tevreden was met de eerste. Kortom, er zijn genoeg redenen om je zonnepanelensysteem uit te breiden. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem contact op voor een gratis energieadvies!

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun