Het succesvol implementeren van zonne-energie op jouw bedrijfsterrein

Een stappenplan met Atsun Energy

Blog

Implementatie van zonne-energie op jouw bedrijfsterrein

Het implementeren van zonne-energie op het terrein van jouw bedrijf kan een geweldige manier zijn om kosten te verlagen, duurzaamheid te bevorderen en je bedrijf te laten groeien. In deze blog delen we een stappenplan om zonne-energie succesvol te implementeren op jouw bedrijfsterrein, met de expertise en ondersteuning van Atsun Energy.

Als bedrijfseigenaar begrijp je de voordelen van zonne-energie, maar misschien vraag je je af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Bij Atsun Energy hebben we ervaring met het implementeren van zonne-energiesystemen op bedrijfsterreinen en we staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces.

De stappen tot zonne-energie op jouw bedrijfsterrein

Stap 1: Evaluatie van Jouw Bedrijfsterrein: 

Voordat je begint met het implementeren van zonne-energie, is het belangrijk om een grondige evaluatie van jouw bedrijfsterrein uit te voeren. Dit omvat het beoordelen van de beschikbare ruimte voor zonnepanelen, het analyseren van de energiebehoeften van jouw bedrijf en het bepalen van jouw budget en doelstellingen.

 

Stap 2: Ontwerp van het Zonne-energiesysteem:

Op basis van de evaluatie van jouw bedrijfsterrein ontwikkelen onze experts een gedetailleerd ontwerp voor het zonne-energiesysteem. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de optimale plaatsing van de zonnepanelen, de benodigde capaciteit van het systeem en eventuele specifieke vereisten van jouw bedrijf.

Stap 3: Installatie van de Zonnepanelen:

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaan onze ervaren installateurs aan de slag met de installatie van de zonnepanelen. We zorgen ervoor dat de installatie efficiënt en professioneel wordt uitgevoerd, met minimale verstoring van jouw bedrijfsactiviteiten.

 

Stap 4: Monitoring en Onderhoud:

Na de installatie blijven we jouw zonne-energiesysteem monitoren om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft presteren. Indien nodig voeren we regelmatig onderhoud uit om ervoor te zorgen dat jouw systeem langdurig betrouwbaar blijft functioneren.

Zonne-energie op jouw bedrijfsterrein via Atsun Energie

Als Atsun Energy staan we klaar om je te helpen met het realiseren van zonne-energieoplossingen op jouw bedrijfsterrein. Wij helpen mee met strategie, subsidies, ontwerp, installatie, monitoring en onderhoud.

Neem contact op

Kosten van zonne-energie op jouw bedrijfsterrein

De kosten van zonne-energie op jouw bedrijfsterrein hangen af van verschillende factoren, zoals:

  • Het aantal zonnepanelen: Dit hangt af van jouw energieverbruik en de beschikbare ruimte op jouw dak.
  • Het type zonnepanelen: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen met verschillende prijskaartjes.
  • De installateur: Kies een ervaren installateur met een goede reputatie.

Rekenvoorbeeld:

Een installatie met 100 zonnepanelen kost gemiddeld tussen €20.000 en €30.000. Deze installatie kan jaarlijks 30.000 kWh aan stroom opwekken, wat een besparing kan opleveren van €6.000 tot €9.000 per jaar.

Subsidies, financieringsmogelijkheden en regelgeving

Er zijn verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen. Zo kun je in aanmerking komen voor de SDE++ subsidie of een Energie-Investeringsaftrek (EIA).

 

Regelgeving zonne-energie op jouw bedrijfsterrein

Voordat je zonnepanelen plaatst, dien je een aantal zaken te regelen:

  • Vergunning: In de meeste gevallen heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Neem contact op met jouw gemeente om te informeren naar de vergunningsplicht.
  • Omgevingsvergunning: Voor grote zonnestroominstallaties is een omgevingsvergunning nodig.
  • Netwerkaansluiting: Je moet jouw zonnepanelen laten aansluiten op het elektriciteitsnet. Neem contact op met jouw netbeheerder om de mogelijkheden te bespreken.

Het implementeren van zonne-energie op jouw bedrijfsterrein is een slimme investering zijn voor de toekomst van jouw bedrijf. Met dit stappenplan en de expertise van Atsun Energy ben je verzekerd van een soepele en succesvolle overgang naar duurzame energie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen om te profiteren van de voordelen van zonne-energie. Neem contact op voor een gratis energieadvies!

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun