Vacature Monteur Zonnepanelen

Help de wereld groener te maken!

Ben jij een technisch talent met een passie voor duurzame energie? Heb je ervaring als monteur en wil je bijdragen aan een groenere toekomst? Dan is deze vacature als Monteur Zonnepanelen misschien wel iets voor jou! Als monteur zonnepanelen speel je een belangrijke rol in het installeren en onderhouden van zonne-energiesystemen. Lees verder om meer te weten te komen over deze uitdagende functie.

Wat ga je doen?

Als Monteur Zonnepanelen ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van zonne-energiesystemen bij klanten. Je werkt zelfstandig of in teamverband aan diverse projecten, zoals het plaatsen van nieuwe zonnepanelen op daken of terreinen. Daarnaast voer je regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat de systemen optimaal blijven functioneren.

Tijdens het installatieproces ben jij degene die de panelen monteert, bekabeling aanlegt en de omvormers aansluit. Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Ook draag je zorg voor het testen en in bedrijf stellen van de installaties, waarbij je eventuele storingen snel weet op te lossen.

Naast de technische werkzaamheden heb je als Monteur Zonnepanelen ook een klantgerichte rol. Je communiceert helder met de klanten en beantwoordt eventuele vragen. Daarnaast geef je advies over het gebruik en onderhoud van de zonne-energiesystemen, zodat de klanten optimaal kunnen profiteren van hun investering.

Wat verwachten wij van jou?

Om succesvol te zijn in deze functie, is het belangrijk dat je beschikt over een technische achtergrond en ervaring hebt als monteur. Je hebt kennis van elektrische systemen en bent bekend met veiligheidsvoorschriften op de werkvloer. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en heb je oog voor detail.

Omdat je regelmatig bij klanten over de vloer komt, is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en goed kunt omgaan met verschillende mensen. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, dus het is belangrijk dat je servicegericht bent en graag meedenkt met de klant.

Verder is het handig als je in het bezit bent van een rijbewijs B, aangezien je veel onderweg zult zijn naar verschillende locaties.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Om 7:30 start jouw werkdag met een kopje koffie, thee kan natuurlijk ook. Samen met jouw collega worden de belangrijke punten voor het project van die dag doorgenomen Om 7:45 rijden jullie gezamenlijk naar het project. De opdrachtgever heeft de koffie klaar. Onder het genot van een kopje koffie worden de installatieplannen en de veiligheidschecklist doorgenomen met de opdrachtgever. Veiligheid staat bij ons voorop. Na de toelichting starten jullie met het opbouwen van de steiger en het klaarleggen van de materialen. De laatste veiligheidscheck wordt gedaan en het installeren kan beginnen. De onderconstructie wordt zorgvuldig gemonteerd en de bekabeling wordt aangesloten volgens opgegeven schema. De elektricien is ondertussen al gestart met het gereedmaken van de meterkast. Dit zijn specialistische werkzaamheden welke jij jezelf later ook eigen kunt maken. Bij Atsun energy zijn voldoende doorgroeimogelijkheden. Na installatie van de panelen kan de gehele installatie worden opgeleverd. De klant krijgt de instructie en het opwekken van stroom start onmiddellijk.

Voldaan rijden jullie naar een bedrijf dat gespecialiseerd is het verpakken van levensmiddelen. Daar moet de laatste werkzaamheden worden afgerond zodat ook deze opdrachtgever kan besparen op zijn energiekosten.

Rond 16:00 zijn jullie weer in Franeker waar de bus wordt opgeruimd en de materialen voor de volgende klus worden klaargelegd. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond zit de werkdag er al weer op.

Wat bieden wij?

Bij ons kom je terecht in een groeiende sector waarin duurzaamheid centraal staat. Als Monteur Zonnepanelen draag jij actief bij aan een groener milieu en maak je echt impact. Daarnaast kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende functie, waarin je zowel zelfstandig als in teamverband werkt aan interessante projecten.

Wij zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en bieden mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling. Je krijgt de kans om jezelf verder te specialiseren in de wereld van zonne-energie en door te groeien binnen ons bedrijf.

Interesse?

Heb jij interesse in de functie van Monteur Zonnepanelen? Stuur dan je CV naar info@atsunenergy.com. Bellen kan natuurlijk ook 0850781168. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een duurzame toekomst. Word jij onze nieuwe collega?

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun