Salderingsregeling Zonnepanelen 2024

Wat betekent dit voor u?

Blog

Salderingsregeling Zonnepanelen 2024

De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig van kracht, nadat een wetsvoorstel om deze regeling af te bouwen is verworpen door de Eerste Kamer. Dit betekent dat huishoudens en kleine bedrijven die zelf elektriciteit opwekken en terugleveren aan het net, kunnen blijven profiteren van de mogelijkheid om hun opgewekte elektriciteit te verrekenen met hun verbruik, zonder daar belasting over te betalen. Indien zij meer elektriciteit opwekken dan verbruiken, hebben zij recht op een redelijke vergoeding voor het overschot.

De salderingsregeling is bedoeld om het gebruik van zonnepanelen te stimuleren door de kosten ervan snel terug te verdienen. Het oorspronkelijke plan van het kabinet was om de regeling stapsgewijs af te bouwen naar 0% tussen 2025 en 2031. Echter, door de tegenstem van de Eerste Kamer blijft de regeling voorlopig intact.

Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder en efficiënter, waardoor de investering zich gemiddeld binnen 7 jaar terugverdient. Zelfs huurhuizen kunnen profiteren van zonnepanelen, aangezien woningcorporaties investeringen voor de lange termijn doen, waardoor huurders kunnen profiteren van deze duurzame energiebron.

Wat betekent dit voor u?

Met de voortzetting van de salderingsregeling kunnen huishoudens en kleine bedrijven die zonnepanelen hebben geïnstalleerd blijven profiteren van financiële voordelen. Dit betekent dat u kunt blijven genieten van lagere energierekeningen door de opgewekte elektriciteit te verrekenen met uw verbruik, zonder dat u daar belasting over hoeft te betalen. Bovendien, als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, heeft u recht op een redelijke vergoeding voor het overschot.

Dit zorgt ervoor dat investeren in zonnepanelen een aantrekkelijke optie blijft, waardoor u niet alleen uw energiekosten verlaagt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Neem contact op voor een gratis energieadvies!

Contact opnemen

Laat voor een persoonlijk energieadvies, hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met jou op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whatsapp met Atsun